Van de ouders…

Op 6 februari zond De Monitor hun aflevering ‘Is de vrijheid van onderwijs doorgeslagen? Uitwassen particulier onderwijs’ uit. In de uitzending kwamen twee ouders en een oud-leerling in beeld, die hun onvrede uitten over onze school DOE040. We vinden het jammer dat in deze uitzending onze school zo eenzijdig is belicht. Wij herkennen onze school hier totaal niet in.

Wij, ouders, zijn heel blij met democratisch onderwijs. Het is een vorm van onderwijs die bij ons en onze kinderen past. We hebben hier heel bewust en zorgvuldig voor gekozen.

Onze kinderen gaan dagelijks met veel plezier naar school en ontwikkelen zich veel breder dan alleen de reguliere schoolvakken. Wij zien onze kinderen leren vanuit een natuurlijke drive en eigen ontdekkingsdrift. Dit kan alleen in een veilige omgeving waar vertrouwen, gelijkwaardigheid en respect de basis is. Dit is precies waar DOE040 voor staat.

Wij hebben het volste vertrouwen in ons schoolbestuur, alle medewerkers en andere betrokkenen die werkzaam zijn op onze school. Wij zijn trots op deze vorm van onderwijs en op de wijze waarop DOE040 zich hiervoor inzet.

Namens alle ouders