Marjan van den Brink

20161010_1040120Als je Nederlands geeft, hoor je overal mensen met reacties als ‘let maar niet op mijn spelling’. Maar bij Nederlands doen we veel meer dan d/t-grapjes maken. Want taal heeft alles te maken met wat je wilt, doet en kan. Spelen met taal is spelen met je intuïtie, en systemen ontdekken, verbanden leggen, jezelf uiten, anderen begrijpen. Ik houd daarvan, en ook van mijn paarden die daarbij kunnen helpen. Huh…? Ja, hoe dat nou kan – dat kom je gewoon een keer vragen.

Ik heb Nederlands gestudeerd in Utrecht. Ben opgegroeid in het groene Zeeland, woonde 12 jaar in Utrecht, en woon nu al 25 jaar in regio Eindhoven vanwege het werk van mijn man. Ben al heel lang samen met Jan. Sommigen van onze kinderen hebben inmiddels zelf hun eerste kleintje. Ik houd van vrijheid, mensen en kinderen, en draag met plezier mijn steentje bij.
PS  Als ik zou kunnen, zou ik bij iedereen die er last van heeft, dat ongrijpbare, rondspokende d/t-monster vanonder het bed halen en in een klein, mooi versierd kooitje in de tuin zetten. Zodat het vage monster weer wordt wat het is: een taal-afspraak, te gebruiken met een kleine gebruiksaanwijzing.