Alumni

In de rap DOE it yourself van Kadoek rapt Vlinder onder andere de woorden: “Ieder zijn eigen koning, dit is hoe het moet zijn.” Bij DOE zijn jonge mensen de koning op hun eigen weg en leggen ze de eerste meters van die unieke richting aan. Hoe die weg na DOE vervolgd wordt, is altijd anders. Wij helpen leerlingen met die vervolgstap en houden onze oud-schoolgenoten met belangstelling in de gaten. Hier lees je een interview met alumnus Alisha.

Wanneer was je leerling op DOE?
Ik was toen 16 jaar en ik was op DOE in 2015/2016.

Wat heeft DOE je gebracht? En wat niet?
Het heeft mij kennis gebracht over wie ik ben. Niet zozeer in schoolvakken, maar wel in persoonlijke reflectie. Ik bedoel daarmee dat ik een beeld heb gekregen van wat ik wel moet doen en vooral ook niet moet doen. Ik heb dus nu geen diploma, maar dat maakt mij niet uit. Er zijn meerdere wegen naar Rome! Ik deed heel lang alles zo perfect mogelijk, iets waar ik veel last van had.

Kun je een voorbeeld geven?
Ik heb nu acceptatie dat een normaal schoolsysteem voor mij niet werkt. En nu heb ik de instelling dat als ik naar een reguliere school ga het niet erg is het niet lukt.

Heb je dat ook gedaan?
Ja, ik ben een jaar naar de vavo stercollege geweest, richting havo. Ik merkte dat mijn geluk daar niet zat. Een diploma is belangrijk om vervolgens nog een diploma te halen. En dat is niet mijn plan.

Wat doe je nu?
Ik werk bij een internationaal bedrijf, Study Portals, gevestigd op Strijp-S. Daar ben ik nu bij het people and cultureteam, als ondersteuner van de office manager. Binnenkort stop ik hier om mijn handen weer op DOE uit de mouwen te steken!

Aha… wat ga je doen? En waarom op DOE?
Ik geniet heel erg van fotografie en wil kijken of er interesse op DOE is daarin. Daarnaast wil ik graag op de kinderboerderij helpen en kinderen ondersteunen… en ik wil mij laten leiden door wat er op mijn pad komt. Ik ben heel enthousiast om weer op DOE te zijn.

Wat zijn je plannen naast DOE?
Ik heb een eigen bedrijf, Unite Weddings and Events. Het is een Weddingplanner en Fotografie bedrijf! Als je nieuwsgierig bent… www.unite-weddings.nl.

Last famous words?
Ga Voor Wat Je Gelukkig Maakt!